perjantai 5. lokakuuta 2012

"Höpö höpö"

2/10/2012 tiistai

Neljä päivää Aberystwythissä kuluivat aivan liian nopeasti. Ihastuin tähän paikkaan. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen, ihmiset ovat vastaanottavaisia ja kaikki tuntevat toisensa. Paikka on täynnä kukkuloita ja lampaita silmän kantamattomiin, toisella puolen näkyy meri. Huiskuttelen sen yli Irlantiin. Aallot tulevat sieltä. Kosteutta on minun makuuni hieman liikaa niin sään, kuin juomisenkin puolesta.











Vietimme paljon aikaa Timon erasmus-opiskelijatovereiden kanssa. Porukka oli mieletön! Paljon mahtavia tyyppejä on löytänyt sattuman kautta samaan paikkaan.


Ensimmäisenä iltana ranskalainen tyttö nimeltään Pascal keitti meille teetä ja kaakaota pienessä kahvilassa, jossa hän työskentelee koulun ohella. Istuskelimme iltaa ulkoterassilla pienellä porukalla. Espanjalaisille kuittailtiin heidän velastaan. Martin voisi aloittaa takaisinmaksun antamalla punnan meille kaikille. Ranskalaiset polttavat paljon tupakkaa ja heiltä löytyy aina viinipullo kourasta. "They are so french that even the women have a moustache". Me suomalaiset puolestamme istumme vain hiljaa ja tuijotamme (vihaisesti). Niin myös Jenni ja Timo löysivät toisensa. He istuivat koko illan pöydässä hiljaa tuijottaen toisiaan kunnes Jenni vihdoin nyökkäsi myöntävästi. Noiden päivien jälkeen olen sitä mieltä, että stereotypioita onnistui vastaamaan vain saksalainen Nils Weber.


Muihin päiviin saimme mahdutettua yliopistolla hengailua, rugbyn seuraamista (emme tosin vielä päässeet maistamaan Timo-Christian-Martin -muhennosta), ruuanlaittoa, kävelyä ja kaljoittelua. Joka ilta kaljoittelua. En voi kun ihmetellä erasmus-opiskelijoiden ilmiömäistä kykyä selvitä sekä noin ahkerasta kaljanjuonnista että koulusta.







Puolen tunnin matka kaupunkiin kotoa näissä maisemissa. Ei haittaa.




Jumala-valo puhuttelee meitä.


Collecting blacberries. Yummy!

 Tein muutaman huomion aikanani Aberystwythissä:

  • Nuoret britti-naiset ja rugbyä pelaavat britti-miehet ovat aggressiivisia.
  • Kaikki brittikoirat ovat ylipainoisia ja muistuttavat omistajiaan.
  • Kalja on liian halpaa.
  • Kaikkiin ruokiin on lisätty sokeria tai ne on päällystetty suklaalla. 

Kävelyillämme joka puolella näkyi julisteita kadonneesta pikkutytöstä nimeltä April. 5-vuotias tyttö oli kaapattu kotikujaltaan valkoiseen pakuun Aberystwythin läheltä Machynllethistä. Kukaan ei tiedä, mitä tytölle on sattunut tai tullaanko tätä löytämään enää koskaan. Toivon niin, että juttu ratkeaa ja tyttö pääsee ehjänä kotiin. Minua pelottaa ihmisissä asustava pimeä puoli.


Viimeisenä iltanani Aberystwythissä vietettiin ranskalaisen Lucaksen syntymäpäiviä ja saksalaisen Ellin läksiäisiä. Joku oli unohtanut kutsua synttärisankarin, joten harmiksemme Lucas ei kerennyt etkoille kanssamme ollenkaan. Onneksi tapasimme kuitenkin Varsityssä. Se on baari, josta oli varattu tilat juhlia varten. Martin oli sitä mieltä, että "You're leaving tomorrow, so it's your party too. Congratulations!" Elli oli lähdössä kiertelemään Irlantia, joten vaihdoimme numeroita ja sovimme näkevämme siellä. Kaikkeen sain vastaukseksi "Höpö höpö". Kolme baaria, useita oluita ja satoja hauskoja hetkiä myöhemmin oli jälleen aika hyvästellä. Näitä ihmisiä ja tätä tunnelmaa tulen ikävöimään. Ehkä näemme vielä. Scandinavian Music Group - Huutelen pimeään!












Viimeinen aamu, darra-aamu. Jenni tuli huolissaan tarkistamaan elinkö yhä, sillä kello oli karannut olemaan jo monta paljon. Toki elin. Herkuttelin tuhatmäärin Jennin tekemiä litsu-sämpylöitä. Nam. Aamu kului todella verkkaisesti. Sain kuitenkin pakattua. Kuulin kuulumisia Suomesta. Ikävä koitti puskea pintaan.  


Kiersimme hetken keskustassa ennen junani lähtöä. Evääksi matkalle löytyi voita, näkkäriä ja coleslaw-salaattia. Hyvästelin Jennin. Yhteinen matkamme loppuu tähän. Hetkeksi ainakin. Täytyi siis vaihtaa halaus, joka kestää seuraavat neljä kuukautta. "Tadaa" (hyvästit kymrin kielellä). 

Pian lähtönsä jälkeen Jenni juoksi takaisin huutaen: "Kävin pyytämässä Kentucky Fried Chickenistä sulle kertakäyttöhaarukan!" Nyt onnistuu kaalisalaatin syönti. Yksi sana nousi mieleeni: ystävä.


Uppo-Nalle - Mä olen oiva heppu

Mä olen oiva heppu.

On selässäni reppu
ja repun alla peppu.
Oi, oiva olen heppu

Nyt hätää ole eipä

kun repussa on leipä
ja leivän päällä muna
on oikein paistettuna.

Jo ilo nousee tukkaan:

teepullon pistin sukkaan.
Se temppu maksoi vaivan,
tee lämmintä on aivan.

Oi, oiva olen heppu,

on vierelläni reppu
ja jäätiköllä peppu,
mä olen kelpo heppu.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti